zemislava

Cícer-1444116056


Cícer je zdravá a bezlepková strukovina. Je vhodná pre deti, starých, mladých, tehotné a vôbec pre všetkých. Obsahuje plnohodnotné živiny, ktoré obohacujú Vaše telo a organizmus. Jeho účinky na naše telo sú nasledovné: •Zvyšuje obranyschopnosť •Prečisťuje telo •Zlepšuje trávenie •Zlepšuje pravidelné vyprázdňovanie •Zasýti na dlhšiu dobu •Podporuje metabolizmus •Pomáha pri žalúdočných problémoch •Prevencia proti Osteoporóze •Prevencia proti rakovine •Prevencia proti kardiovaskulárnym chorobám •Znižuje vysoký cholesterol v krvi •Normalizuje hlad... [celý článek]


Čaj - úvod -1440745102


Čaj je starý kultúrny nápoj. Lístky pochádzajú z čajovníka a podľa spôsobu ich zberania sa rozoznávajú čaje zelené, biele, čierne a mnohé ďalšie. Má blahodarné účinky na náš organizmus vďaka látkam, ktoré obsahuje. Tieto účinky poznajú Číňania už 3000 rokov, ale v Európe sa čaj udomácnil až v 17. storočí najprv v Holandsku a potom vo Veľkej Británii. Dnes sa pije už po celom svete. Najvýznamnejšou látkou je thein, ktorý pri zaliatí horúcou vodou prechádza do nápoje aj spolu s ďalšími látkami - trieslovinami a flavonoidmi. Thein je alkaloid chemicky totožný s kofeínom. Vplyv čaju na nála... [celý článek]


Broskyňa -1439194445



Aspartam-1438925723


Aspartam je dipeptid zložený z kyseliny asparagovej a fenylalanínu. Bol objavený v roku 1965 a dnes je jeden z najpoužívanejších umelých sladidiel vôbec. Je 220 krát sladší než sacharóza a má energetickú hodnotu 4 kcal/g. jeho zdravotná nezávadnosť je sporná. Umelé sladidlá narúšajú prirodzenú schopnosť tela regulovať množstvo prijatej potravy a výsledkom je, že ľudia priberajú viac ako keby jedli potraviny sladené cukrom. Pri dlhodobom požívaní aspartamu boli zistené tieto účinky: karcinogén, spôsobuje predčasné pôrody, cukrovku, obezitu, stratu pamäti, bolesti hlavy, depresie, leukémiu, n... [celý článek]


Plesne v potravinách -1438067256


Plesne sú vláknité huby produkujúce mnoho jedovatých látok – mykotoxínov. Na potravine rastúca pleseň sa rozmnožuje mikroskopickými spórami, ktoré prenikajú hlboko do potraviny bez toho aby sme si to všimli. Tým sa znehodnotí celá potravina. Preto nestačí pleseň oškrabať, vyrezať alebo umyť. Mykotoxíny nezničí ani prevarenie ani zamrazenie. Aby sme sa vyhli skorému pokazeniu potravín, neskladujme ich v teplom a vlhkom prostredí. To platí najmä pre potraviny balené v mikroténových sáčkoch. Mali by sme ich odtiaľ čím skôr vybrať a zjesť alebo inak vhodnejšie skladovať. Konzumácia mykotoxín... [celý článek]


Xylitol - sladidlo -1437981297


Mnohí ľudia si tento cukor zamieňajú za umelo vyrobené sladidlo a teda hneď ho považujú za škodlivé. Avšak xylitol môžeme bežne v prírode nájsť napríklad v malinách, slivkách, kukurici a ovse. Priemyselne sa vyrába napríklad z drevného odpadu alebo kukurice. Napriek tomu, že suroviny na jeho výrobu sú veľmi lacné, technológia spracovania je drahšia a tým sa výsledný produkt predražuje. Xylitol je približne rovnako sladký ako sacharóza, ale uvoľní sa z neho menej kalórií. Jedna čajová lyžička xylitolu poskytne 9,6 kalórií zatiaľ čo jedna lyžička bežného cukru 15 kalórií. Nevýhodou xylitolu ... [celý článek]


1 2 3 4 5 ... 39
Další články »


Rýchle pôžičky pred výplatou

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok