zemislava

Baklažán

Baklažán patrí medzi ľuľkovité potraviny a v surovom stave obsahuje látky, ktoré telu neprospievajú. Preto je potrebné aby sa pred konzumáciou tepelne spracoval!!!

Táto všestranná zelenina chráni mozog pred starnutím a pôsobí preventívne proti infekciám. Obsahuje množstvo užitočných látok, napríklad antokyanín nasunin, ktorý chráni tuky v mozgových bunkách pred poškodením voľnými radikálmi, čo môže spomaliť starnutie tohto orgánu. Ďalšou významnou liečivou látkou je kyselina chlorogenová, ktorej protivírusové, antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti pomáhajú telu odolávať infekciám.

Okrem toho baklažán obsahuje vitamíny B, C, K, biotín, kyselinu listovú, betakarotén, vápnik, jód, železo, fosfor, horčík, mangán, horčík, draslík, selén, zinok a vlákninu.



Zdroj: 100 receptov pre zdravie, Paula Bartimeus


Komentáře k článku.

Rýchle pôžičky pred výplatou

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok