zemislava

Červený melón

Pestovanie melónu siaha až do čias spred takmer 4000 rokov. Vtedy sa melóny doviezli z Ázie do Talianska, kde sa prvé zmienky o ich konzumácii objavili na kresbách v bájnych Pompejach.

Dužina tejto zeleniny je z hľadiska zdravia najdôležitejšia. Každým sústom tiež prijímame vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín C, zinok, draslík, železo, fosfor, magnézium, vápnik, jód i mangán. Rovnako aj celý rad bioaktívnych látok s blahodarným vplyvom na ľudské zdravie.

Všetky druhy melónov obsahujú tri silné antioxidanty – lykopén, betakarotén a vitamín C, ktoré chránia bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov a chránia našu pokožku či srdce.

Melón je najchutnejší a najlacnejší kozmetický prostriedok na hydratáciu pleti. Vysoký obsah vody v ich dužine vyživuje a zvlhčuje pokožku zvnútra a zároveň odvádza z tela škodlivé látky. Šťava sa pridáva aj do osviežujúcich pleťových masiek.
Ak ste sa na slniečku zdržali o trošku dlhšie ako bolo treba a teraz vás páli pokožka, prípadne ste dostali úpal, prvou pomocou je melón. Narežte z neho plátky a poprikladajte na boľavé miesta pokožky.


Viac na: http://najmama.aktuality.sk/clanok/225366/melon-nie-len-osviezujuca-a-chutna-maskrta/


Komentáře k článku.

Rýchle pôžičky pred výplatou

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok