zemislava

Čierny čaj

Tradícia výroby čierneho čaju siaha do polovice 17.storočia. Do tej doby sa v pravlasti čaju pripravoval len čaj zelený.

Čierny čaj obsahuje množstvo látok pôsobiacich na ľudský organizmus. Tein – rovnomerne povzbudzuje mozgovú činnosť bez zaťaženia srdca a krvného obehu. Triesloviny prepožičiavajú čiernemu čaju zvieravú, trpkastú chuť. Vitamín B1 vo vode rozpustný, pozitívne ovplyvňuje nervový systém.

Vitamín P pomáha pri hromadení vitamínu C. V čiernom čaji sú obsiahnuté ďalšie stopové prvky a minerálne látky ako fluor a draslík. Éterické oleje dodávajú čaju vôňu. Aromatické látky spolu s chlorofylom pôsobia pozitívne na nervovú sústavu s ukľudňujúcim účinkom, taktiež uľahčujú prenos kyslíku do tela, stimulujú duševnú činnosť a funkciu dýchacieho ústrojenstva.

Pitím čierneho čaju získava človek do svojho tela celý rad prospešných látok. Mlieko brzdí vstrebávanie a účinky látok, ktoré sú obsiahnuté v čaji. Tieto látky pri pravidelnej konzumácii čaju pomáhajú predchádzať chorobám srdca a infarktu.

Čaj zlepšuje prietok krvi a schopnosť ciev uvolniť sa. Blahodárne účinky pitia čierneho čaju sa celkom rušia, ak pridávame do čaju mlieko. Pokiaľ chce človek piť čaj pre zdravotné účinky, musí sa obísť bez mlieka.

Pitie čierneho čaju taktiež pomáha rýchlejšie sa dostať zo záťažových - stresových situácií, ktoré nám život prináša každý deň.


Viac na: http://martin.cajova-zahrada.sk/?sec=redaction,id_red=5



Komentáře k článku.

Rýchle pôžičky pred výplatou

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok