zemislava

Orechy

Ešte pred niekoľko stotisíc rokmi, keď sa ľudia živili len lovom a zberom, orechy tvorili dôležitú súčasť ich stravy. Samozrejme existuje veľké množstvo druhov orechov, ale ja tu spomínam len pár tých najobľúbenejších.

Lieskové orechy – bohatý zdroj omega-9 mastných kyselín, vitamín E chráni telo pred nepriaznivým účinkom znečisteného životného prostredia a inými toxínmi, obsahujú dôležité stopové prvky, vrátane železa a vápnika

Vlašské orechy – glutatión pomáha pri produkcii lymfocytov v imunitnom systéme, kyselina alfa-linolénová pomáha redukovať hladinu cholesterolu a podporuje zdravé srdce, vitamíny B dodávajú telu energiu a zlepšujú funkciu mozgu, vysoký obsah vitamínu E podporuje dobrý stav a vzhľad pokožky

Orechy kešu – vitamíny skupiny B napomáhajú správnej činnosti nervov a svalových tkanív, chránia telo pred stresom, obsahujú minerály dôležité pre imunitu, selén potrebný pre tvorbu protilátok, zinok pôsobí proti vírusom aj rakovinovým bunkám

Paraorechy – selén podporuje imunitný systém a reakciu protilátok, pôsobí preventívne proti rakovine, srdcovým chorobám a predčasnému starnutiu, obsahuje potrebné omega-6 mastné kyseliny aj stopové prvky, ktoré sú dôležité pri zmierňovaní zápalov v tele, podporujú trávenie a zlepšujú stav pokožky

Pistácie – vápnik pôsobí proti vírusom, horčík pomáha vstrebávať vápnik a zmierňovať alergickú reakciu, detoxikujú organizmus, podporujú činnosť nervovej sústavy

Mandle – pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu, vápnik pôsobí proti vírusom, vitamín E a zinok zlepšujú pokožku, laetril bojuje proti tumorom


Zdroj: 100 receptov na posilnenie imunity, Charlotte Haigh



Komentáře k článku.

Rýchle pôžičky pred výplatou

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok