zemislava

Rukola

Tieto pikantné zelené lístky pripomínajúce púpavu nie sú len štýlovou dekoračnou záležitosťou jedál, ale aj veľmi významnou zložkou pokrmov. Konzumácia rukoly je zdraviu prospešná hneď z niekoľkých dôvodov. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C, beta-karoténu, zvyšuje chuť do jedla a má pozitívny vplyv na čistotu krvi a pečene. Odvar z koreňa pomáha pri zažívacích problémoch, listy rukoly sú zase cennými bojovníkmi proti únave a oslabenej imunite. Využitie tejto výživnej rastlinky v kuchyni je veľmi široké. Možno ju podávať v surovom stave, varenú alebo restovanú.
Táto tmavo-zelená listová zelenina patrí medzi najvýživnejšie zdroje vitamínov.

Tým najdôležitejším v boji proti únave je kyselina listová. Práve tá nás chráni nielen pred ňou, ale dokonca aj pred depresiou! A práve rukola jej zo všetkých potravín obsahuje najviac. Okrem toho jej konzumáciou dodáte telu množstvo vápnika (6 % denného príjmu a len 10 kalórií v jednej porcii).V rukole sa nachádzajú ešte dve cenné zložky – vitamíny skupiny B, ktoré majú podobné vlastnosti ako kyselina listová a tiež vláknina, ktorá napomáha metabolizmu a udržiava zdravé prostredie v črevách. A takmer sme zabudli na magnézium.Ďalší dôležitý prvok, ktorý nájdete práve v rukole. Práve magnézium dodáva energiu.


Zdroj: http://feminity.zoznam.sk/c/436363/rukola-pikantna-zelena-zalezitost
http://myzeny.tvnoviny.sk/clanok/sekcia/zdravie/tipy/4-tipy-ako-porazit-neznesitelnu-unavu.html



Komentáře k článku.

Rýchle pôžičky pred výplatou

Vytvořenou službou WEP.sk - Vlastní blog z vlastního PC. Mapa stránok